VIISASTA VEDENSÄÄSTÖÄ TALOSI JA YMPÄRISTÖSI  PARHAAKSI

Samalla kun pienennät taloyhtiösi vesikuluja, teet mittavan ekoteon meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi.

ENERGO-OHJELMALLA SAAVUTETUT SÄÄSTÖT KESKIMÄÄRIN

ENERGO-OHJELMALLA SAAVUTETUT
SÄÄSTÖT KESKIMÄÄRIN

  • Kalustekohtainen vedenkulutus laskee 40-80%
  • Veden kokonaiskulutus laskee 20-25%
  • Vesi- ja jätevesimaksut pienenevät 20-25%
  • Lämpimän veden käytön pieneneminen laskee veden lämmityskustannuksia 15%
  • Lämpimän veden käytön pieneneminen laskee taloyhtiön energiatarpeen kokonaiskustannuksia 5%
  • Veden kulutus laskee 50 litraa vuorokaudessa asukasta kohti
  • Kolmihenkinen perhe säästää keskimäärin 50.000 litraa vettä vuodessa
INVESTOINTI MAKSAA ITSENSÄ NOPEASTI TAKAISIN

INVESTOINTI MAKSAA ITSENSÄ
NOPEASTI TAKAISIN

Energo-ohjelma maksaa itsensä takaisin 6-12 kuukaudessa. Niiden jälkeen taloyhtiösi voi kirjata itselleen sievoisia säästöjä, jotka voi käyttää muihin taloyhtiösi kuntoa, arvoa tai viihtyvyyttä kohentaviin projekteihin. Jotkut taloyhtiöt ovat käyttäneet säästöjä jopa vastikkeiden alentamiseen, osakkaiden riemuksi. Kysy meiltä, millaisiin säästöihin taloyhtiösi voisi yltää. Se selviää kuntokartoituksen yhteydessä.

Vastaisku vesikustannuksille

Vastaisku kasvaville vesikustannuksille

Energo-ohjelmaa on helppo perustella asukkaille ja päättäjille, olivatpa he sitten ekovihreitä, käyttömukavuuden arvostajia tai kulukurin kannattajia. Vahvin perustelu on se, että käyttöveden hinta, jätevesimaksut sekä lämpöenergian kustannukset ovat nousseet rajusti. Ja nousu näyttää vain jatkuvan. Energon avulla taloyhtiösi pitää kulut kurissa ja vuosibudjetin tasapainossa.

Vähemmän CO2

VÄHEMMÄN H2O = VÄHEMMÄN CO2

Kiinteistöjen lämmitysenergiasta kuluu 30-40% veden lämmittämiseen, joten Energo-ohjelma vähentää radikaalisti lämmityksestä syntyviä hiilidioksidipäästöjä. Veden kulutuksen järkeistäminen pienentää myös käyttö- ja jätevesien pumppauksesta syntyviä hiilidioksidipäästöjä, joten kyseessä on merkittävä ympäristöteko.

SÄÄSTÖTAVOITTEEKSI 50 LITRAA PÄIVÄSSÄ

Veden säästämisellä on valtava merkitys ympäristölle ja
Suomen taloudelle.

Energo-ohjelma leikkaa veden kulutusta keskimäärin 50/l/vrk asukasta kohti, jolloin kolmihenkinen perhe säästää 150 litraa päivässä. Vuositasolla Energo-ohjelma leikkaa veden kulutusta keskimäärin perävaunullisen säiliöauton verran.

Jos jokainen suomalainen osallistuisi 50 l/vrk säästötalkoisiin, Suomi säästäisi vettä 270.000 kuutiota päivässä. Vuodessa säästöä kertyisi lähes sata miljoonaa kuutiota. Niitä rahtaavien vesirekkojen jonon pituus yltäisi maapallon ympäri. Toinen yhtä pitkä jono muodostuisi syntymättömästä jätevedestä.

Mietipä tätä ja lähde mukaan talosi ja meidän kaikkien yhteiseksi parhaaksi! Energo-ohjelman avulla se käy helposti ja taloudellisesti kannattavasti.

maapallo

MITÄ SMART WATER TARKOITTAA?

Veden säästäminen puhuttaa nyt koko maailmaa. Suurin ongelma on puhtaan makean veden väheneminen hälyttävällä tavalla. Meilläkin pohjavesien määrä on alkanut laskea. Suomalainen vesiosaaminen on onneksemme maailman huippua. Ala on globaalisesti vahvassa nosteessa. Uutta viriää laajalla rintamalla. Se näkyy mm. oheisissa alan uudissanoissa ja termeissä.

pisarat

SMART WATER

Maailmanlaajuinen vesiosaamisen kehityspolku, joka etsii ja kehittää
tieteen, tutkimusten ja tekniikan avulla älykkäitä, innovatiivisia ja
ekologisesti kestäviä ratkaisuja globaaleihin vesipulmiin.

CLEANTECH

Puhdas teknologia. Tuotteita, palveluja, prosesseja ja teknologioita, jotka ehkäisevät tai vähentävät haitallisia ympäristövaikutuksia. Keinoina mm. kierrätys, uusiutuvan energian kehittäminen ja luonnonvarojen kestävä käyttö.

BAT

Best Available Techniques eli parhaat käytettävissä olevat tekniikat. Ympäristöhaittojen vähentämiseen ja energian säästämiseen käytetään menetelmiä, joiden toimivuudesta on saatu erinomaisia käyttökokemuksia.

LESS IS MORE

Vähän on enemmän. Alunperin muotoilijoiden ja arkkitehtien pelkistystä ja puhdaslinjaisuutta kuvaava iskulause. Nykyisin sitä käytetään myös kuvaamaan, miten turhan kulutuksen vähentäminen lisää mahdollisuuksiamme hillitä ilmastonmuutosta.

RESURSSIVIISAUS

Kierrätystalouden, energiatehokkuuden ja materiaalivirtojen järkeistys jonka tavoitteena on vähäpäästöinen ympäristö, raaka-aineiden säästeliäs käyttö ja ympäristöystävällinen kulutuskäyttäytyminen.

TUTUSTU ENERGO-OHJELMAAN