NUORENNUSLEIKKAUS, JOKA KEVENTÄÄ VESILASKUASI

Tilaa kulutusanalyysi, kustannusarvio ja säästölaskelma.
Niiden avulla päätös on helppo tehdä.

ENERGO-OHJELMA PÄHKINÄNKUORESSA

  1. Kuntokartoitus
  2. Kulutusanalyysi
  3. Toimenpiteiden valinta
  4. Kustannusarvio
  5. Asennus ja huolto
  6. Kuntoraportointi
  7. Mahdolliset lisäkorjaukset
  8. Pitkän tähtäimen huoltosuunnitelma

KUNTOKARTOITUS AVAA TIEKARTAN TULEVAAN

Kuntokartoitus antaa läpikeikkauksen taloyhtiösi vesitekniikan ja -kalusteiden kunnosta ja kulutuksesta. Vesijohtoverkon paineet ja virtaukset mitataan. Hanat, suihkut, wc-istuimet ja tiivisteet käydään alustavasti läpi. Kartoitus antaa puolueettoman kuvan huolto- ja modernisointitarpeista.

KULUTUSANALYYSI KERTOO PALJONKO SÄÄSTÖÄ SYNTYY

Kuntokartoituksen avulla laaditaan kulutusanalyysi. Sen avulla teemme sinulle toimintaehdotuksen, jossa on useita vaihtoehtoja. Ehdotukset sisältävät kustannusarvion ja säästölaskelman. Niiden avulla näet heti, kuinka talossasi voidaan tehostaa veden ja energian säästöä.

TOTEUTUS SUJUU SIISTISTI JA EDULLISESTI

Toteutus on vesikalusteiden huoltoa ja vesikalusteet modernisoivien komponenttien asennusta, joten putkiremontin kaltaista sotkua ei synny. Kustannuksetkin ovat murto-osa putkiremontista.

smartwater_pisaraton

SAAT VESISYÖPÖT PIILOVUODOT KURIIN

Vesikalusteiden liitokset tarkistetaan. Vuotavat ja käyttöiän loppua lähestyvät tiivisteet vaihdetaan. Tämä on tärkeää, sillä piilovuotojen yhteisvaikutus on yllättävän suuri. Esim. lyijykynän paksuinen vuoto yhdessä wc-istuimessa tuhlaa 30.000 kuutiota vettä vuodessa, mikä maksaa taloyhtiölle 75.000 euroa (Motiva).

smartwater_vetovahti

RAHAA EI TUHLATA UUSIIN WC-ISTUIMIIN

Vanhoja wc-istuimia ei tarvitse vaihtaa, joten taloyhtiösi säästää tässäkin huomattavasti euroja. Vanhat istuimet modernisoidaan patentoiduilla Vetovahdeilla kaksitoimiksi = pienelle hädälle pieni huuhtelu ja isolle hädälle mittavampi huuhtelu. Samalla istuimet huolletaan. Lue lisää.

smartwater_hana

HANAT MODERNISOIDAAN VAKIOVIRTAUSSUUTTIMILLA

Hanojakaan ei tarvitse vaihtaa. Vanhojen suuttimien tilalle asennetaan ultramodernit vakiovirtaussuuttimet, jotka poistavat ylisuuret paineet ja vaikioivat virtaukset halutulle tasolle. Samalla käyttömukavuus paranee. Lue lisää.

smartwater_suihku

SUIHKUT NYKYAIKAISTETAAN VAKIOVIRTAUSKAHVOILLA

Vanhojen suihkunkahvojen tilalle asennetaan vakiovirtauskahvat, jotka pitävät veden kulutuksen halutulla tasolla ja nostavat suihkunautintoa. Vesi ei roisku,  lattia ei lainehdi ja veden sironta iholle on miellyttävää. Lue lisää.

smartwater_mittari

VESIMITTARIKIN SAATTAA LASKUTTAA  LIIKAA

Energo-ohjelman yhteydessä voimme myös mitata mittarien tarkkuuden ja ohjeistaa vesilaitosta palauttamaan säädöt kohdalleen. Etenkin asuntokohtaisten ja pitkään tarkistamattomien vesimittareiden toiminnassa on usein  toivomisen varaa. Suurin löytämämme päävesimittarin virhe on ollut 75 prosenttia.

smartwater_kello

EI HARMIA JA HAITTAA ASUKKAILLE

Energomies hoitaa yhden asunnon asennuksen  20-60 minuutissa, joten  työt eivät aiheuta asukkaille merkittävää haittaa. Energomiehet tiedottavat asukkaille käynnistään etukäteen ja pitävät talonväen muutenkin ajan tasalla töiden aikataulusta. Asuntoon ja vesikalusteisiin ei jää jälkiä muutostöistä.

smartwater_raportti

KUNTORAPORTTI HUOMIOI PORSAANREIÄT

Asennustöiden jälkeen taloyhtiösi saa kuntoraportin, joka sisältää muun muassa tiedot asennusten aikana havaituista vioista ja lisäkorjausten tarpeesta. Raportti auttaa taloyhtiötäsi suunnittelemaan huoltotarpeet huoltoyhtiön kanssa.

smartwater_raportti2

KUNTORAPORTTIIN KIRJATAAN:

1. Vesikalusteiden ja vesitekniikan yleiskunto. 2. Vaihtamista vaativat vesikalusteet. 3. Vesivuodot ja vuotojäljet rakenteissa. 4. Kosteiden tilojen vauriot. 5. Asukkaiden havaitsemat viat ja puutteet. 6. Muut ongelmat, joilla on merkitystä taloyhtiöllesi, osakkaille ja asukkaille.

ENERGO-OHJELMA
TASAA KOKO TALON PAINEET

Energo-ohjelma poistaa vanhojen ja huoltamattomien vesikalusteiden aiheuttaman ongelman. Kun monet alakertojen asukkaat käyvät samaan aikaan suihkussa, valuttavat vettä keittiössä ja huuhtelevat wc-istuimia, niin veden paine laskee yläkerroissa. Energo-ohjelmassa vakioidaan kaikkien vesikalusteiden virtaukset, jolloin talon veden paine pysyy demokraattisesti samalla tasolla talon kaikissa kerroksissa.