VIISAS TALO SÄÄSTÄÄ HANAVETTÄ 15-80%

Suomessa juodaan maailman puhtainta hanavettä. Vaikka meillä vettä riittää, sitä kannattaa juoksuttaa järkevästi.

RADIKAALIT SÄÄSTÖT
SUUTTIMIA VAIHTAMALLA

Veden kulutuksen ja vesilaskujen pienentäminen käy näin helposti: vanhat suuttimet vaihdetaan moderneihin vakiovirtaussuuttimiin. Siinä kaikki, ja hanakohtainen kulutus pienenee vähintään 15 prosenttia, parhaimmillaan 80 prosenttia.

VIRTAUS PYSYY AINA HALUTULLA TASOLLA

Vedensäästö perustuu Energo-suuttimien vakiovirtaustekniikkaan, joka rajoittaa veden kulutusta ja pitää virtauksen automaattisesti halutulla tasolla vaikka vesijohdon paine nousisi tai laskisi rajustikin. Uusien vakiovirtaussuuttimien ja vesijohtoverkoston yhteispeli mitoitetaan samalla erityisellä huolella.

KÄYTTÖMUKAVUUS NOUSEE UUDELLE TASOLLE

Vakiovirtaussuutin parantaa myös käyttömukavuutta. Vesi ei enää roisku ympäriinsä kuten vanhoilla hanoilla on tapana hanaa liikaa avattaessa. Vakiovirtaussuuttimesta vesi juoksee miellyttävän pehmeästi. Samalla melutaso laskee, ja vesi on entistä happirikkaampaa.

Katso, miten vakiovirtaussuutin säästää vettä

Itsepuhdistuva poresuutin!

VANHAT SUUTTIMET KIERRÄTYKSEEN

Muutostöiden hiilijalanjälki on pieni, koska hanoja ei tarvitse vaihtaa, eikä vesijohtoihin tarvitse tehdä muutostöitä. Käytöstä poistetut suuttimet toimitetaan kierrätykseen.

KESTÄVÄÄ TARKKUUSVALUA

Kaikille Energo- suuttimille on yhteistä edistyksellinen suunnittelu, testatut virtausominaisuudet, kestävät materiaalit, mittatarkkuus, täsmällinen toimivuus ja pitkäikäisyys.

EI KALKINMUODOSTUSTA, EI LIMOITTUMISTA

Energo- suuttimet eivät tukkeudu veden epäpuhtauksien takia. Kalkki, kloori, humus ja ruoste eivät tartu suuttimen suodattimiin, joten niihin ei kerry myöskään limaa. Suuttimemme kestävät myös pehmeää vettä, joka saa heikkolaatuiset suuttimet liukenemaan.

KOLME VIRTAUSTAPAA

Normaalivirtaus

Perinteinen suomalaiskotien hanavirtaus

Laminaarivirtaus

Ilman bakteerit ja mikrobit eivät sekoitu veteen.

Spray-virtaus

Suihkumainen. Happirikas. Poreileva.

SUUTTIMET

perussuutin

PERUSSUUTTIMET

Ilmasekoitteinen, suora, pyöreä ja roiskeeton virtaus. Kylpyhuoneiden ja keittiöiden vakioratkaisu. Hanan maksimivirtaama pysyy vakiona vaikka vesiverkoston paine muuttuisi. Useita virtausvaihtoehtoja: 1,7-8,2 l/min.

laminaarisuutin

LAMINAARISUUTTIMET

Bakteeriton virtaus. Suodatinsuutin sairaaloihin ja puhdastekniikkaa vaativiin tiloihin. Ilmassa kulkeutuvat bakteerit ja mikrobit eivät pääse sekoittumaan veteen. Vakioitu maksimivirtaama. Saatavana myös ilman vakiovirtaustekniikkaa. Useita virtausvaihtoehtoja: 5-8 l/min.

spray-suutin

SPRAY-SUUTTIMET

Suihkuvirtaus. Minisuihku julkisten tilojen käsienpesualtaisiin. Suihkuala kämmenen levyinen. Tehostaa virtausta matalapaineisessa vesiverkostossa. Maksimivirtaama pysyy kuitenkin vakiona vaikka vesiverkoston paine muuttuisi. Useita virtausvaihtoehtoja: 1,0-8,0 l/min.

silikonisuutin

SILIKONISUUTTIMET

Ilmasekoitteinen. Runsaasti ruostetta tai humusta sisältävien vesien suutin. Hylkii epäpuhtauksia. Kertymät on helppo pyyhkäistä pois. Vakioitu maksimivirtaama. Useita eri malleja ja virtausvaihtoehtoja: 3,7-8 l/min.

nivelporesuuttimet

NIVELPORESUUTTIMET

Kääntyvä suutin parantaa keittiössä työtehoa ja vähentää roiskeita myös kylpyhuoneessa. Virtauksen saa suunnattua haluttuun kohteeseen. Virtausvaihtoehdot 3,7-12 l/min.

KAKSITOIMISET NIVELPORESUUTTIMET

KAKSITOIMISET NIVELPORESUUTTIMET

Spray- ja normaalivirtaus samassa suuttimessa. Virtausvaihtoehdot 6-12 l/min. Saatavana sekä valkoisena että kromin värisenä.

ohjaussuutin

OHJAUSSUUTIN

Kääntää virtauksen. Virtauskulma säädettävissä 45 astetta haluttuun suuntaan.

OIKEA SUUTIN OIKEAAN KOHTEESEEN

Valikoimistamme löytyy myös muita edistyksellisiä vaihtoehtoja. Kerro tarpeistasi kartoitusvaiheessa. Löydämme sinulle parhaan mahdollisen ratkaisun.

ILKIVALTASUOJAUS

Estää julkisissa tiloissa yleistyneen ilkivallan ja varastelun. Suuttimen irrottaminen onnistuu vain erikoisavaimella.

EKOBOOSTER-KAKSITOIMISUUTIN

Suuttimen virtausta voidaan nostaa hetkeksi nappia painamalla.

ITSEPUHDISTUVA SUUTIN

Puhdistaa itsensä automaattisesti kun vesihana avataan. Saatavana myös tehokkaana heavy duty -versiona.

SÄÄSTETÄÄN MAAILMAN PARASTA JUOMAVETTÄ

Meillä Suomessa hanoista tulee maailman hienointa juomavettä. Esimerkiksi Helsingin hanaveden laatu on tutkitusti parempaa kuin pullotetuilla tuontivesillä, joita tuodaan Suomeen merkkitavarana kalliiseen hintaan. Ja vaikka meillä on Suomessa runsaat luonnovesivarat, vettä ei kannata tuhlata. Makeasta vedestä alkaa olla huutava pula maailmalla. Käytetään siis hienoja vesiämme kunnioituksella, kohtuudella ja tulevia sukupolvia ajatellen.